Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο: Βιωματική Μάθηση στη Γλώσσα: Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική Τέχνη



Οι μαθητές/τριες της ΣΤ' Τάξης του Αριστοτελείου Κορινθιακού Εκπαιδευτηρίου, μέσα από βιωματικές διαδικασίες και στο πλαίσιο της 4ης Ενότητας του Γλωσσικού Μαθήματος, ανέδειξαν τις ικανότητες τους στη Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική!

Η Βιωματική Μέθοδος Εκπ/ση έχει ως στόχο να φέρει τους/τις μαθητές/τριες σε άμεση επαφή με το αντικείμενο μάθησης, μέσα από την έρευνα (project), την παρατήρηση (observation) αλλά και πολλές άλλες διασκεδαστικές, εξειδικευμένες δραστηριότητες. Επιπλέον, οι μαθητές/τριες μαθαίνουν να εργάζονται σε ομάδες, να συνεργάζονται, να αναπτύσσουν κριτική σκέψη και να επικοινωνούν. 


Τελικός στόχος η απόκτηση μαθητικών ικανοτήτων για τον τρόπο μάθησης (πώς να μαθαίνουν / learn to learn) και τον τρόπο σκέψης (πώς να σκέφτονται / how to think) αντί του «παραδοσιακού» τι να σκέφτονται. Επιπρόσθετα, οι διαδικασίες και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στην βιωματική μάθηση συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Προσωπικότητας με ενεργό, δημιουργικό και εξελικτικό τρόπο.


Στο πλαίσιο αυτό, οι μικροί/ές chefυπό τη διακριτική υποστήριξη του Εκπ/κού του Τμήματος κ. Σταμάτη Γκούμα (ΠΕ 70), έθεσαν …υψηλά πρότυπα και κριτήρια στην εκπαίδευσή τους με ένα και μοναδικό σκοπό: Να γίνουν οι καλύτεροι στην Μαγειρική/Ζαχαροπλαστική Τέχνη! 

  
Και τα κατάφεραν περίφημα, αφού με ιδιαίτερη διάθεση, κέφι και ενεργό συμμετοχή, έφτιαξαν με εκπληκτική ευρηματικότητα cheesecakeσουφλέ σοκολάτας και brownies!!!





Μπράβο στα Παιδιά μας και στον Εκπ/κό τους! Πάντα δημιουργικές δράσεις!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου