Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου: Υλοποίηση Επιμορφωτικής Ημερίδας για Εκπ/κούς της 9ης Ενότητας στην Κόρινθο

Με εξαιρετική επιτυχία υλοποιήθηκε την Παρασκευή 06-09-2019, Επιμορφωτική Ημερίδα για εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της Π.Ε. Κορινθίας που ανήκουν Επιστημονικά & Παιδαγωγικά στην  9η Ενότητα του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, παρόντες/ούσες ήταν σαράντα εκπ/κοί των Σχολικών Μονάδων της Αρχαίας Κορίνθου (Δημόσιο), του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου (Ιδιωτικό), του Μικρού Ναυτίλου (Ιδιωτικό), του Homo educandus αγωγή (Ιδιωτικό) & του Εκπαιδευτηρίου Ατσόγλου (Ιδιωτικό) με Γενικό Τίτλο θεματικών: «Διαπροσωπικές σχέσεις, Θετικές προσεγγίσεις & Καινοτομία – Εκπ/κή Ρομποτική στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση». 


Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο «Ο Μικρός Ναυτίλος» και την επιμέλεια της Οργάνωσης είχε ο αρμόδιος Συντονιστής κ. Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος.


Το Σεμινάριο εμπεριείχε πολλαπλές θεματικές και δημιουργικές προσεγγίσεις συνδυασμών θεωρίας και πράξης, ξενάγησης και βιωματικής μάθησης, ομαδικής εργασίας, αλλά και εξερεύνησης δημιουργικών μεθόδων και τεχνικών που μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικά παραδείγματα ψυχικής ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών, διδασκαλίας και απόκτησης γενικότερων και εξειδικευμένων δεξιοτήτων των μαθητών/τριών με βάση τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα και τις σύγχρονες τάσεις στους τομείς που αναλύθηκαν.

1η Εισήγηση: Η Γονεϊκή εμπλοκή στην Α/θμια εκπ/ση. Σχέσεις Εκπ/κών & Γονέων. Συγκρότηση σχέσεων στον Σύλλογο Διδασκόντων.
Εισηγητής: Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος (Ph.D.) 
Συντονιστής Εκπ/κού  Έργου Δ.Σ.
9ης Ενότητας ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου.2η Εισήγηση: Φυσικές Επιστήμες & Καθημερινή Ζωή
Εισηγήτρια: Όλγα Θωμά (M.Ed)
 Χημικός 4ου ΓΕΛ Κορίνθου, Διπλωματούχος Οινολόγος


 Εισήγηση 3η: Διδασκαλία των Ποσοστών με έμφαση στην εννοιολογική κατανόηση
Εισηγήτρια: Μαρία Μπεμπένη (B.Sc., M.Sc., M.Ed., Ph.D.c.)
 Επιστημονική Συνεργάτης Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ4η Εισήγηση:  Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική
(STEM: Science Technology Engineering Maths)
Εισηγητής: Ιωάννης Καρούντζος (Μ.Ed.)
  Διευθυντής Δ.Σ. Βυτίνας


Ήταν ένα ξεχωριστό Σεμινάριο, άμεσο, μεταδοτικό, ξεκούραστο και εποικοδομητικό, μια εμπειρία υψηλού επιπέδου, για Επιμορφωτές & Επιμορφούμενους, με στόχευση, step-by-step instruction, θετική ενέργεια, διδακτική μετεξέλιξη και αύρα δροσιάς, ελπίδας και αισιοδοξίας! 

Στα ...αξιοσημείωτα της Ημερίδας και ο -συνεχώς εμπλουτιζόμενος με εδέσματα- μπουφές, προσφορά της Διεύθυνσης του Μικρού Ναυτίλου!Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της σημερινής Ημερίδας και πολλές ευχές στα Μέλη όχι μόνον της 9ης Ενότητας του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου αλλά και σε αυτά της ευρύτερης Εκπαιδευτικής Κοινότητας για μια νέα Σχολική Χρονιά γεμάτη Υγεία, Δύναμη και Δημιουργία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου